- آخرین فایل ها
- پرفروشترین فایل ها
- پربازدیدترین فایل ها
فایل ورد قابل ویرایش
مقدمه
HACCP از حروف اول واژه هاي عبارت Hazard Analysis Critical Control Point « به معني تجزيه و تحليل خطر و نقاط كنترل بحراني » تشكيل شده است و در سالهاي اخير كاربرد فراواني يافته است .مدت زيادي است كه HACCPدر صنايع غذايي مطرح شده است ولي در سالهاي اخير اين سيستم نه تنها در صنايع غذايي بلكه در صنايع بهداشتي ، آرايشي و ساير صنايع مرتبط نيز كاربرد روزافزون يافته است . اين توسعه بدين مفهوم ميباشد كه فنون HACCP نسبت به اوايل كار به مقدار قابل توجهي بهبود يافته و شركتها دريافتهاند كه استقرار آن ميتواند براي آنها مفيد واقع شود . HACCP خود يك سيستم منطقي بر مبناي كنترل و به منظور جلوگيري از بروز مشكلات با استفاده از مديريت ايمني موادغذايي ميباشد . بطور خلاصه HACCPاز طريق بكارگيري چند مرحله ساده اجرا ميشود كه عبارتند از :
- محصول يا فرآيند خود را از ابتدا تا انتها مورد بازنگري قرار دهيد ؛
- نقاط احتمالي بروز خطر را مشخص كنيد ؛
- در نقاط مزبور كنترل مناسب را برقرار ساخته و اندازهگيري كنيد ؛
- تمام اطلاعات بدست آمده را ثبت و نگهداري كنيد ؛
- اطمينان حاصل كنيد كه كار اين سيستم بطور مؤثر ادامه خواهد يافت .
تاريخچه :
سيستم HACCPبراي اولين بار در سال 1971 بطور رسمي در كنفرانس ملي حفاظت موادغذايي آمريكا مطرح گرديد .در آن زمان اكثر سيستمهاي ايمني و كيفيت غذايي بر پايه آزمون محصول نهايي استوار بودند ولي اين روش ، روش مطمئني براي اطمينان از سلامت تمامي غذاي توليد شده نبود زيرا امكان آزمون تمامي محصول توليدي وجود نداشت . بنابراين براي رسيدن به سطح بالايي از اطمينان در مورد ايمني موادغذايي يا توليد بدون نقص
(zero defect )، براي اولين بار توسط شركتpillsbury با همكاري سازمان فضانوردي آمريكا ( NASA) و آزمايشگاههاي ارتش اين كشور در سال 1973 بصورت يك برنامه اجرايي و عملياتي درآمد .در سال 1985 آكادمي علوم آمريكا در گزارشي تحت عنوان " ارزيابي نقش معيارهاي ميكروبيولوژيك در موادغذايي " پيشنهاد استفاده از اين سيستم را در تمام فرآيندهاي توليد موادغذايي ارائه داد .
اصول اين استاندارد در سال 1988 توسط كميته مشاورين معيارهاي ميكروبيولوژيك براي موادغذايي (NACMCF ) در ايالات متحده آمريكا جهت كامل كردن روشهاي توليد خوب يا(Manufacturing practice Good )GMP و به منظور دستيابي به توليد بدون نقص (zero defect ) ارائه شد. در سال 1993 كميسيون كدكس FAO/WHO دستورالعملهاي اجرايي آن را پذيرفت و به دنبال آن در برخي كشورها تحت نظارت سازمان بهداشت جهاني كارگاههاي آموزشي كاربردي براي آن برگزار گرديد . در ايران نيز در سال 1376 راهنماي استفاده از اين سيستم تحت عنوان استاندارد شمارة 4557 توسط مؤسسة استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران تدوين و تاييد شد .
- مزاياي استقرار سيستم HACCP
حجم:7005KB | بازدید :1292
فایل ورد قابل ویرایش توضیحی مختصر از متن فایل : مقدمه: اصولاً امروزه شهركهاي صنعتي بستر و شالوده رشد و ايجاد صنايع كوچك را فراهم مي كند. سازمان صنايع كوچك و شهركهاي صنعتي ايران هم به ايجاد روبناها مي پردازد و نواحي ، شهركها و مدلهاي مختلف توسعه اقتصادي نظير خوشه...
حجم:4886KB | بازدید :1620
فایل ورد قابل ویرایش توضیحی مختصر از متن فایل : طرح مقدماتی کارخانه تولید طناب نایلونی هر شرکت تولیدی از سه بخش کلی تشکیل شده است که بترتیب زیر میباشند. 1- بخش اداری 2- بخش حقوقی 3- بخش فنی و تخصصی و ما در این مجموعه به توضیح...
مقاله بررسی سیستم فروش در شرکت کارتن مشهد
حجم:4013KB | بازدید :1077
فایل ورد قابل ویرایش توضیحی مختصر از متن فایل : تاریخچه: شرکت کارتن مشهد(سهامی عام) در تاریخ 7/3/1363 تحت شمارة 3333 در ادارة ثبت شهرستان مشهد به ثبت رسید و در مرداد ماه سال 1368 بهرهبرداری آزمایشی و از ابتدای سال 1369 بهرهبرداری عملی از آن با ظرفیت 20.000 تن ورق و کارتن در...
حجم:3511KB | بازدید :2109
فایل ورد قابل ویرایش توضیحی مختصر از متن فایل : منابع و عوامل توليد بخش كشاورزي منابع اقتصادي روستاهاي ايران عمدتا شامل ؛ کشاورزي( زراعت، باغداري، دامداري ، شکار و صيد ) صنايع (دستي، روستايي، خانگي و کارگاهي) خدمات (عمومي، حمل و نقل و ...) ، دادوستد و پيله وري و...
حجم:2462KB | بازدید :1561
فایل ورد قابل ویرایش توضیحی مختصر از متن فایل : اقتصاد روستايي اقتصاد روستايي شاخه اي از اقتصاد است که با اقتصاد کشاورزي وابستگي متقابل دارد و در کليت ، خود جزئي از اقتصاد ملي است. هر گونه تغييري در اقتصاد ملي باعث تغيير در اقتصاد روستايي خواهد شد. اقتصاد روستايي با...
دانلود مقاله کامل الگوريتم هاي مسير يابي
حجم:2131KB | بازدید :1412
فایل ورد قابل ویرایش 142 صفحه توضیحی مختصر از متن فایل : مقدمه الگوريتمهاي مسيريابي در هريك از سه قرم گذشته فناوري خاصي رونق داشته باشد قرن هجدهم زمان توسعه سيستم هاي مكانيكي بزرگ به همراه انقلاب صنعتي بود. قرن نوزدهم عصر موتور بخار بود. قرن بيستم زمان جمع آو...
مقاله گرم کردن آب با نیروی خورشیدی
حجم:959KB | بازدید :1300
تقريباً همه ي ما در زندگي روزمره به آب گرم شده توسط انرژي خورشيدي بر خورده ايم. تا به حال چند بار شيلنگ آب را باز كرده ايد و با آب بسيار داغ درون آن مواجه شده ايد؟ خورشيد بدون توجه به تمـايل شـما آب درون شيـلنگ را گـرم مي كند. سيستم هاي گرمكن آب خورشيدي غير فعال از قديمي ترين و...