منو
  1. آخرین فایل ها
  2. پرفروشترین فایل ها
  3. پربازدیدترین فایل ها
پیشنهاد ارزشیابی موضوع تلاش و کسب موفقیت مدیر

پیشنهاد ارزشیابی موضوع تلاش و کسب موفقیت مدیر

پیشنهاد ارزشیابی تقویت املایی دانش آموزان ضعیف

پیشنهاد ارزشیابی تقویت املایی دانش آموزان ضعیف

پیشنهادات ارزشیابی برای زندگی مشترک با هم اتاقی ها

پیشنهادات ارزشیابی برای زندگی مشترک با هم اتاقی ها

دانلود پیشنهاد ارزشیابی دانش آموز پرخاشگر

دانلود پیشنهاد ارزشیابی دانش آموز پرخاشگر

دانلود مقاله حسابداری اجتماعی

دانلود مقاله حسابداری اجتماعی

مقاله حقوق و دستمزد

مقاله حقوق و دستمزد

مقاله توليد پسته در ايران، مشكلات  فروش وراهكارهاي توسعه صاد

مقاله توليد پسته در ايران، مشكلات فروش وراهكارهاي توسعه صاد

مقاله كشاورزی واقتصاد روستایی

مقاله كشاورزی واقتصاد روستایی

گروه محصول -> تربیت بدنی و علوم ورزشی

مقاله آنتروپومتري



قیمت: ۴۹۰۰۰ریال     تعداد صفحات: 13     کد محصول :4598      حجم فایل:13,58 KB      نوع فایل :rar



 

 

 

فایل ورد قابل ویرایش

توضیحی مختصر از متن فایل  :

آنتروپومتري

 

مقدمه

 

علم اندازه‌گيري ابعاد بدن (آنتروپومتري) شاخه‌اي از انسان‌شناسي جسماني(Physical Anthropometry) است كه به مطالعه ابعاد و اندازه‌هاي بدن انسان مي‌پردازد (1).

 

به دليل اهميت روزافزون اين علم و نياز شديد كشور در ساليان اخير به اين امر توجه خاصي مبذول شده است تا جايي كه در كميسيون پزشكي شوراي پژوهشهاي علمي كشور كه در سال 1370 براي تعيين اولويتهاي گروه پزشكي تشكيل شد. مسأله آنتروپومتري مورد بحث قرار گرفت (2) و پس از مطالعات كارشناسي و با توجه به نياز شديد كشور به اطلاعات تخصصي آنتروپومتري، از شش محور اولويتهاي تحقيقاتي مورد بحث به اتفاق آرا، آنتروپومتري دومين محور اساسي را به خود اختصاص داد (3).

 

در كشورهاي مدرن به طور مرتب از آنتروپومتري در پزشكي قانوني، جراحي فك و صورت، جراحي پلاستيك، جراحي مغز، مهندسي پزشكي، زنان و زايمان، ارتوپدي، دندانپزشكي، بيماريهاي اطفال. تشخيص بيماريها و حتي صنايع تهيه كفش، لباس و عينك استفاده مي‌گردد (4).

 

تحقيقات درباره چگونگي رشد و نمو مجموعة كرانيوفاشيال به سه روش انجام مي‌گيرد كه عبارتند از: آنتروپومتري، كرانيومتري، سفالومتري

 

در ارتدنسي به طور كلي مطالعه بر روي بافت نرم صورت به سه منظور انجام مي‌شود:

 

1- بررسي تغييرات بافت نرم در رشد و نمو متعاقب درمانهاي ارتودنسي

 

2- بررسي زيبايي و فرم صورت، كه به منظور تعيين معيار براي بهترين و زيباترين پروفايل صورت انجام مي‌شود.

 

3- استفاده در جراحيهاي ارتوگناتيك ماگزيلوفاشيال و پلاستيك

 

مطالعات متعددي در مورد آنتروپومتري صورت پذيرفته است؛ براي مثال مطالعه‌اي در سال 1956 نشان داد كه از 12 شهر مورد مطالعه در سوئيس افراد 10 شهر اغلب دوليكوسفال بودند (5). از آنتروپومتري مي‌توان براي تشخيص كلينيكي اختلالات رشد كودكان استفاده كرد. از آنجا كه رشد مغز و جمجمه ارتباط نزديكي با يكديگر دارند، بنابراين در هنگام بارداري، تولد و بعد از تولد، عدم تناسب محيط سر با قد كودك و يا نامتقارن بودن جمجمه مي‌تواند نشانگر بيماريهاي ژنتيكي و كروموزومي، اختلالات متابوليكي، اختلالات تكاملي و جنيني ، تومورهاي مغزي و عقب ماندگي ذهني و در كودكان باشد (6).

 

از آنتروپومتري حتي براي تشخيص قطعي بعضي از بيماريها نيز استفاده شده است؛ به عنوان مثال در سال 1977 تحقيقي توسط Ainsowrth، بر روي 20 كودك 6 تا 10 ساله مبتلا به تنگي شريان ريوي و 20 كودك طبيعي انجام شد و مشاهده گرديد كه در گروه مبتلا، عرض بين گونهاي بيشتر از گروه نرمال است؛ وي علت اين مسأله را ضخيم‌تر بودن بافت مخاطي سينوسهاي فك بالا و افزايش حجم استخوان اعلام كرد (7).

 

از آنتروپومتري در تشخيص حاملين ژن بيماري
X-Linked Hypohydropic Ectodermal Dysplasia نيز استفاده شده است.

 

در سال 1990 تحقيقاتي در اين رابطه توسط Bixler و Saksena صورت گرفت. در اين مطالعه، ويژگيهاي صورت افراد ناقل ژن هتروزيگوت اين بيماري كه دچار مشكل مختصري بودند، مورد ارزيابي قرار گرفت و مشخص شد كه افراد مبتلا حداقل 3 علامت از 4 مورد زير را دارا بودند:

 

1 كاهش دندان 2- كاهش غدد عرق 3- كاهش مو
4ـ تغييرات در چهره

 

اما در مقايسه‌ بين صورت گروه سالم و گروه حاملين ژن، مشاهده شد كه افراد حامل ژن از نظر چهره نسبت به افراد طبيعي دچار ناهنجاري هستند؛ مانند كام عميق، ارتفاع كم فك بالا، كاهش عمق و ارتفاع قسمت تحتاني صورت، پيشاني برجسته و كاهش تقارن جمجمه؛ وجود اين علائم، حاملين ژن اين بيماري را به طور 100% مشخص مي‌كند(8).

 

در تحقيقي ديگر، به منظور تعيين مقادير نرمال تعدادي از زوايا و اندازه هاي صورتي، تعداد 100 بيمار با اكلوژن كلاس 1 و 2 انگل مورد مطالعه قرار گرفتند. در اين تحقيق طول پل بيني، فاصله گلابلا- پوگونيون، زاويه نازولبيال، زاويه نازوفرونتال و زاويه نازومنتال اندازهگيري شد و اين اندازه‌ها در بين پسران و دختران و همچنين در بين افراد اكلوژن كلاس 1 و كلاس 2  مقايسه گرديد (9).

 

هدف بسياري از هنرمندان، جراحان و ارتدونتيست‌ها ارزيابي زيبايي صورت مي‌باشد اما تعداد كمي از آنها توانسته‌اند از اندازهگيريهاي كلينيكي از افراد براي رسيدن به اهداف خود از طريق ارزيابي صورت به طريقه علمي استفاده كنند. در يك بررسي اندازه‌گيريهاي زيبايي صورت در افراد بالغ زيبا و افراد با قيافههاي معمولي مورد بررسي قرار گرفت. در اين مطالعه افراد سفيدپوست جوان در آمريكاي شمالي و مشابه آنها در كانادا مورد بررسي قرار گرفتند؛ به اين صورت كه يك گروه از يك جنس، براي اندازهگيري استفاده نشد بلكه هر گروه شامل 50 مرد و50 زن بودند و دامنه سني افراد مورد مطالعه بين 18 تا 25 سال بود؛ هر گروه اغلب از نژاد Anglo-Saxon (حدود 50%) بود كه نژاد آلماني و Slavic درصد باقيمانده را تشكيل ميداد. در اين پژوهش اندازه‌هاي صورتي افراد زيباچهره، متوسط و نرمال بود (10).

 

در مطالعه‌ ديگري اندازه‌هاي آنتروپومتريك صورتي در جوانان بالغ كانادايي اندازه‌گيري شد و ميانگين نرمال اندازه‌هاي صورت و همچنين ميانگين نسبتهاي صورتي در اين افراد بدست آمد (11).

 

در تحقيق ديگري در 89 جوان 18 تا 25 ساله بالغ سفيدپوست امريكاي شمالي، رابطة بين لب بالا، لب پايين و وضعيت چانه در رابطه با  و  تحتاني صورت مورد مطالعه قرار گرفت (12). در داخل كشور نيز در ساليان اخير، تحقيقات در زمينه آنتروپومتري كلينيكي سير صعودي داشته است. در مطالعه‌اي در سال 1367، 78 نفر از دانشجويان پسر دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي مورد تحقيق قرار گرفتند؛ نتايج اين بررسي نشان داد كه 50% از اين دانشجويان براكيوسفال و تعداد كمتري (1/5 %) دوليكوسفال و حدود
29 % از آنها داراي فرم صورتي مزوپروسوپيك (Mesoprosopic) بودند (13).

 

مطالعه‌ ديگري نيز در سال 1374 بر روي دانشجويان دختر 18 تا 22 ساله دانشگاه الزهرا انجام شد؛ نتايج نشان داد كه بيشتر آنان براكيوسفال و حدود 2/4% از ايشان دوليكوسفال بودند. فرم صورت دانشجويان مورد مطالعه بيشتر از نوع Hyperleptoprosopic يا بسيار كشيده بود (14).

 

در زمينه بررسيهاي آنتروپومتريك در تحقيق ديگري با عنوان «سفالومتري در بيماران مبتلا به اسكيزوفرني»، تعداد سرهاي براكيوسفال در افراد مبتلا به اسكيزوفرني بيشتر از گروه شاهد بود (15).

 

تغييرات ايجادشده در نتيجه درمانهاي ارتدنسي امروزه جزو مسائل بسيار مهم در دندانپزشكي مي‌باشد؛ بافت نرم صورت نيز مانند بافتهاي سخت صورت ميتواند مورد ارزيابي و آناليز قرار گيرد.

 

در مورد بافتهاي نرم نيز همانند روابط اسكلتي و دندانها، واحد سنجش مورفولوژيك (Norm) وجود دارد كه البته با توجه به سن، جنس و نژاد افراد متفاوت مي‌باشد. چنانچه آناليزهاي بافت نرم به طور متداول مورد استفاده قرار گيرد، لازم است اين واحد سنجش به عنوان معياري وجود داشته باشد و از آنجايي كه در هر نژادي نيز متفاوت است، استانداردهاي بدست آمده توسط محققين در نژادهاي ديگر نمي‌تواند ملاك و معيار طرح درمان براي دندانپزشكان و جراحان ايراني باشد.

 

اين مطالعه به منظور تعيين اندازه و نسبتهاي آنتروپومتريك صورتي و جمجمه‌اي در بالغين جوان شهر اصفهان انجام شد.

 

روش بررسي

 

در اين مطالعه توصيفي،تحليلي، نمونه‌گيري به روش تصادفي انجام شد. تعداد نمونه (با احتساب 7=S و 1=d) 188 نفر بدست آمد؛ براي دقت بيشتر 200 نفر پسر و 200 نفر دختر براي مطالعه در نظر گرفته شدند؛ به اين ترتيب كه از بين دبيرستانهاي شهر در مناطق مختلف شهر اصفهان به طور تصادفي سه دبيرستان و پيش دانشگاهي دخترانه و سه دبيرستان و پيش دانشگاهي پسرانه انتخاب شدند؛ سپس به طور جداگانه 200 پسر و 200 دختر انتخاب گرديد؛ به نحوي كه هيچ‌كدام از آنها نقص و يا آسيمتري در ناحيه سر و صورت نداشتند؛ هيچ‌گونه جراحي زيبايي يا ترميمي در ناحيه كرانيوفاشيال از قبل انجام نداده بودند؛ افرادي كه به طور كاملاً مشخص دوليكوسفال و يا براكيوسفال شديد بودند، از مطالعه كنار گذاشته شدند.

 

از آنجا كه افراد مورد مطالعه شامل جوانان بالغ شهر اصفهان بود، افراد غيربومي اصفهان، از مطالعه خارج شدند.

 

لازم به ذكر است متوسط سني افراد مورد مطالعه 2/18 سال بود؛ در اين بررسي اندازه‌هاي آنتروپومتريك در هر فرد به طور مستقيم از روي صورت وي توسط كوليس ديجيتال (نوعElectronic Digital Caliper) با دقت 01/0 ميليمتر اندازه‌گيري گرديد.

 

براي اندازه‌گيري فاصله Biparietal دو خط‌كش شيشه‌اي در طرفين سر هر فرد بر روي برجسته‌ترين نقطة استخوان پاريتال قرار گرفت؛ به طوري كه دو خط‌كش با يكديگر موازي و عمود بر سطح افق بودند؛ در اين هنگام فاصلة بين دو خط‌كش توسط كوليس اندازه‌گيري شد.

 

براي اندازه‌گيري طول قدامي خلفي سر نيز دو خط‌كش يكي بر روي پيشاني فرد و ديگري بر روي نقطة Inion (برجستگي استخوان Occipital) قرار گرفت؛ به نحوي كه دو خط‌كش موازي يكديگر و عمود بر سطح افق بودند و فاصلة بين دو خط‌كش توسط كوليس اندازه‌گيري گرديد. ساير اندازه‌هاي آنتروپومتريك نيز توسط كوليس به طور مستقيم از روي صورت هر فرد اندازه‌گيري شد.

 

در اين تحقيق اندازه‌ها و نسبتهاي آنتروپومتريك زير محاسبه شدند:

 

1- Zygomatic Width (zy-zy): فاصله برجستگي گونه‌اي سمت راست تا برجستگي گونه‌اي سمت چپ

 

2- Gonial Width (Go- Go): فاصله زاويه فك پايين يك طرف تا طرف ديگر

 

3- Intercantal Distance (Int. Cant): فاصلة گوشة داخلي يك چشم تا گوشة داخلي چشم ديگر

 

4- Nasal Base Width (Ala- Ala) يا پهناي بيني: فاصله بين كنارة خارجي پره بيني يك طرف تا طرف ديگر

 

5- Mouth Width (ch- ch) يا پهناي دهان: فاصله بين Angular Chelitis يك طرف تا طرف ديگر

 

6- Face Height (Na- gn): فاصله بين نازيون
(Nasion=حداكثر تقعر بين پيشاني و بيني) و گناسيون پوست (Gnation = قدامي‌ترين و تحتاني‌ترين نقطة چانه در روي پوست صورت)

 

7- Lower Face Height (sn- gn) يا ارتفاع تحتاني صورت: فاصلة بين نقطه Sub Nasal  (نقطه‌اي در زير بيني محل اتصال بيني با لب بالا) با گناسيون

 

8- Upper Lip Vermilion (up. lip): ضخامت ورميليون لب بالا در خط وسط

 

9- Lower Lip Vermilion (low- lip): ضخامت ورميليون لب پايين در خط وسط

 

10- Facial Index يا شاخص صورتي: نسبت ارتفاع صورت به عرض صورت

 

 

آنتروپومتري

 

مقدمه

 

علم اندازه‌گيري ابعاد بدن (آنتروپومتري) شاخه‌اي از انسان‌شناسي جسماني(Physical Anthropometry) است كه به مطالعه ابعاد و اندازه‌هاي بدن انسان مي‌پردازد (1).

 

به دليل اهميت روزافزون اين علم و نياز شديد كشور در ساليان اخير به اين امر توجه خاصي مبذول شده است تا جايي كه در كميسيون پزشكي شوراي پژوهشهاي علمي كشور كه در سال 1370 براي تعيين اولويتهاي گروه پزشكي تشكيل شد. مسأله آنتروپومتري مورد بحث قرار گرفت (2) و پس از مطالعات كارشناسي و با توجه به نياز شديد كشور به اطلاعات تخصصي آنتروپومتري، از شش محور اولويتهاي تحقيقاتي مورد بحث به اتفاق آرا، آنتروپومتري دومين محور اساسي را به خود اختصاص داد (3).

 

در كشورهاي مدرن به طور مرتب از آنتروپومتري در پزشكي قانوني، جراحي فك و صورت، جراحي پلاستيك، جراحي مغز، مهندسي پزشكي، زنان و زايمان، ارتوپدي، دندانپزشكي، بيماريهاي اطفال. تشخيص بيماريها و حتي صنايع تهيه كفش، لباس و عينك استفاده مي‌گردد (4).

 

تحقيقات درباره چگونگي رشد و نمو مجموعة كرانيوفاشيال به سه روش انجام مي‌گيرد كه عبارتند از: آنتروپومتري، كرانيومتري، سفالومتري

 

در ارتدنسي به طور كلي مطالعه بر روي بافت نرم صورت به سه منظور انجام مي‌شود:

 

1- بررسي تغييرات بافت نرم در رشد و نمو متعاقب درمانهاي ارتودنسي

 

2- بررسي زيبايي و فرم صورت، كه به منظور تعيين معيار براي بهترين و زيباترين پروفايل صورت انجام مي‌شود.

 

3- استفاده در جراحيهاي ارتوگناتيك ماگزيلوفاشيال و پلاستيك

 

مطالعات متعددي در مورد آنتروپومتري صورت پذيرفته است؛ براي مثال مطالعه‌اي در سال 1956 نشان داد كه از 12 شهر مورد مطالعه در سوئيس افراد 10 شهر اغلب دوليكوسفال بودند (5). از آنتروپومتري مي‌توان براي تشخيص كلينيكي اختلالات رشد كودكان استفاده كرد. از آنجا كه رشد مغز و جمجمه ارتباط نزديكي با يكديگر دارند، بنابراين در هنگام بارداري، تولد و بعد از تولد، عدم تناسب محيط سر با قد كودك و يا نامتقارن بودن جمجمه مي‌تواند نشانگر بيماريهاي ژنتيكي و كروموزومي، اختلالات متابوليكي، اختلالات تكاملي و جنيني ، تومورهاي مغزي و عقب ماندگي ذهني و در كودكان باشد (6).

 

از آنتروپومتري حتي براي تشخيص قطعي بعضي از بيماريها نيز استفاده شده است؛ به عنوان مثال در سال 1977 تحقيقي توسط Ainsowrth، بر روي 20 كودك 6 تا 10 ساله مبتلا به تنگي شريان ريوي و 20 كودك طبيعي انجام شد و مشاهده گرديد كه در گروه مبتلا، عرض بين گونهاي بيشتر از گروه نرمال است؛ وي علت اين مسأله را ضخيم‌تر بودن بافت مخاطي سينوسهاي فك بالا و افزايش حجم استخوان اعلام كرد (7).

 

از آنتروپومتري در تشخيص حاملين ژن بيماري
X-Linked Hypohydropic Ectodermal Dysplasia نيز استفاده شده است.

 

در سال 1990 تحقيقاتي در اين رابطه توسط Bixler و Saksena صورت گرفت. در اين مطالعه، ويژگيهاي صورت افراد ناقل ژن هتروزيگوت اين بيماري كه دچار مشكل مختصري بودند، مورد ارزيابي قرار گرفت و مشخص شد كه افراد مبتلا حداقل 3 علامت از 4 مورد زير را دارا بودند:

 

1 كاهش دندان 2- كاهش غدد عرق 3- كاهش مو
4ـ تغييرات در چهره

 

اما در مقايسه‌ بين صورت گروه سالم و گروه حاملين ژن، مشاهده شد كه افراد حامل ژن از نظر چهره نسبت به افراد طبيعي دچار ناهنجاري هستند؛ مانند كام عميق، ارتفاع كم فك بالا، كاهش عمق و ارتفاع قسمت تحتاني صورت، پيشاني برجسته و كاهش تقارن جمجمه؛ وجود اين علائم، حاملين ژن اين بيماري را به طور 100% مشخص مي‌كند(8).

 

در تحقيقي ديگر، به منظور تعيين مقادير نرمال تعدادي از زوايا و اندازه هاي صورتي، تعداد 100 بيمار با اكلوژن كلاس 1 و 2 انگل مورد مطالعه قرار گرفتند. در اين تحقيق طول پل بيني، فاصله گلابلا- پوگونيون، زاويه نازولبيال، زاويه نازوفرونتال و زاويه نازومنتال اندازهگيري شد و اين اندازه‌ها در بين پسران و دختران و همچنين در بين افراد اكلوژن كلاس 1 و كلاس 2  مقايسه گرديد (9).

 

هدف بسياري از هنرمندان، جراحان و ارتدونتيست‌ها ارزيابي زيبايي صورت مي‌باشد اما تعداد كمي از آنها توانسته‌اند از اندازهگيريهاي كلينيكي از افراد براي رسيدن به اهداف خود از طريق ارزيابي صورت به طريقه علمي استفاده كنند. در يك بررسي اندازه‌گيريهاي زيبايي صورت در افراد بالغ زيبا و افراد با قيافههاي معمولي مورد بررسي قرار گرفت. در اين مطالعه افراد سفيدپوست جوان در آمريكاي شمالي و مشابه آنها در كانادا مورد بررسي قرار گرفتند؛ به اين صورت كه يك گروه از يك جنس، براي اندازهگيري استفاده نشد بلكه هر گروه شامل 50 مرد و50 زن بودند و دامنه سني افراد مورد مطالعه بين 18 تا 25 سال بود؛ هر گروه اغلب از نژاد Anglo-Saxon (حدود 50%) بود كه نژاد آلماني و Slavic درصد باقيمانده را تشكيل ميداد. در اين پژوهش اندازه‌هاي صورتي افراد زيباچهره، متوسط و نرمال بود (10).

 

در مطالعه‌ ديگري اندازه‌هاي آنتروپومتريك صورتي در جوانان بالغ كانادايي اندازه‌گيري شد و ميانگين نرمال اندازه‌هاي صورت و همچنين ميانگين نسبتهاي صورتي در اين افراد بدست آمد (11).

 

در تحقيق ديگري در 89 جوان 18 تا 25 ساله بالغ سفيدپوست امريكاي شمالي، رابطة بين لب بالا، لب پايين و وضعيت چانه در رابطه با  و  تحتاني صورت مورد مطالعه قرار گرفت (12). در داخل كشور نيز در ساليان اخير، تحقيقات در زمينه آنتروپومتري كلينيكي سير صعودي داشته است. در مطالعه‌اي در سال 1367، 78 نفر از دانشجويان پسر دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي مورد تحقيق قرار گرفتند؛ نتايج اين بررسي نشان داد كه 50% از اين دانشجويان براكيوسفال و تعداد كمتري (1/5 %) دوليكوسفال و حدود
29 % از آنها داراي فرم صورتي مزوپروسوپيك (Mesoprosopic) بودند (13).

 

مطالعه‌ ديگري نيز در سال 1374 بر روي دانشجويان دختر 18 تا 22 ساله دانشگاه الزهرا انجام شد؛ نتايج نشان داد كه بيشتر آنان براكيوسفال و حدود 2/4% از ايشان دوليكوسفال بودند. فرم صورت دانشجويان مورد مطالعه بيشتر از نوع Hyperleptoprosopic يا بسيار كشيده بود (14).

 

در زمينه بررسيهاي آنتروپومتريك در تحقيق ديگري با عنوان «سفالومتري در بيماران مبتلا به اسكيزوفرني»، تعداد سرهاي براكيوسفال در افراد مبتلا به اسكيزوفرني بيشتر از گروه شاهد بود (15).

 

تغييرات ايجادشده در نتيجه درمانهاي ارتدنسي امروزه جزو مسائل بسيار مهم در دندانپزشكي مي‌باشد؛ بافت نرم صور



  • پس از پرداخت موفق لینک دانلود هم نمایش داده می شود هم به ایمیل ارسال می گردد
  • ایمیل را بدون www وارد کنید و در صورت نداشتن این قسمت را خالی بگزارید
  • در صورت هر گونه مشگل در پروسه خرید میتوانید با پشتیبانی تماس بگیرید گزارش تخلف

محصولات مرتبط
 مقاله در مورد  كاراته

مقاله در مورد كاراته

قیمت: 49,000 ريال کد فایل:30188
فایل ورد قابل ویرایش توضیحی مختصر از متن فایل  : بازي كاراته پرديس شكيبا در جزيره اى دور افتاده متولد شد. از نياز به بودن و حيات استفاده كردند و هنرى رزمى را به يادگار گذاشتند. مى گويند استاد و پير اين رشته كه تمام تكنيك هاى آن را مى داند مى تواند بدون هيچ سلاحى از خود دفاع كند. او مى تواند با حركات دست و پا اجسام سختى را خرد كند يا با تيغه دست (Shuto) يك گاونر را بكشد! و ... اما بخش اصل و هدف مهم در كاراته پرداختن به بعد روانى آن است....
پاورپوینت ماساژ

پاورپوینت ماساژ

قیمت: 69,000 ريال کد فایل:30022
این پاورپوینت شامل30 اسلاید  می باشد. این محصول هم اکنون با پرداخت تنها 6900 تومان قابل دانلود خواهد...
پاورپوینت آناتومي انساني

پاورپوینت آناتومي انساني

قیمت: 69,000 ريال کد فایل:30012
این پاورپوینت شامل16 اسلاید  می باشد. این محصول هم اکنون با پرداخت تنها 6900 تومان قابل دانلود خواهد...
پاورپوینت كاربردهاي روان شناسي در ورزش

پاورپوینت كاربردهاي روان شناسي در ورزش

قیمت: 69,000 ريال کد فایل:29992
این پاورپوینت شامل29 اسلاید  می باشد. این محصول هم اکنون با پرداخت تنها 6900 تومان قابل دانلود خواهد...
نام ونام خانوادگي:


پست الکترونيکي:


عنوان:


پيام:


ارسال پيام به صورت شخصي
کد امنيتي:

برگزیده ها

  • 1
  • 2

دانلود مقاله شهركهاي صنعتي

دانلود مقاله شهركهاي صنعتي

دانلود مقاله شهركهاي صنعتي

حجم:7005KB | بازدید :1293

فایل ورد قابل ویرایش توضیحی مختصر از متن فایل  : مقدمه: اصولاً امروزه شهركهاي صنعتي بستر و شالوده رشد و ايجاد صنايع كوچك را فراهم مي كند. سازمان صنايع كوچك و شهركهاي صنعتي ايران هم به ايجاد روبناها مي پردازد و نواحي ، شهركها و مدلهاي مختلف توسعه اقتصادي نظير خوشه...

طرح توجيهی توليد طناب نايلوني

طرح توجيهی توليد طناب نايلوني

طرح توجيهی توليد طناب نايلوني

حجم:4886KB | بازدید :1622

فایل ورد قابل ویرایش توضیحی مختصر از متن فایل  : طرح مقدماتی کارخانه تولید طناب نایلونی هر شرکت تولیدی از سه بخش کلی تشکیل شده است که بترتیب زیر می‌باشند. 1-    بخش اداری 2-    بخش حقوقی 3-    بخش فنی و تخصصی و ما در این مجموعه به توضیح...

مقاله بررسی سیستم فروش در شرکت کارتن مشهد

مقاله بررسی سیستم فروش در شرکت کارتن مشهد

مقاله بررسی سیستم فروش در شرکت کارتن مشهد

حجم:4013KB | بازدید :1080

فایل ورد قابل ویرایش توضیحی مختصر از متن فایل  : تاریخچه: شرکت کارتن مشهد(سهامی عام) در تاریخ 7/3/1363 تحت شمارة 3333 در ادارة ثبت شهرستان مشهد به ثبت رسید و در مرداد ماه سال 1368 بهره‌برداری آزمایشی و از ابتدای سال 1369 بهره‌برداری عملی از آن با ظرفیت 20.000 تن ورق و کارتن در...

مقاله كشاورزی واقتصاد روستایی

مقاله كشاورزی واقتصاد روستایی

مقاله كشاورزی واقتصاد روستایی

حجم:3511KB | بازدید :2115

فایل ورد قابل ویرایش توضیحی مختصر از متن فایل  : منابع و عوامل توليد بخش كشاورزي   منابع اقتصادي روستاهاي ايران عمدتا شامل ؛ کشاورزي( زراعت، باغداري، دامداري ، شکار و صيد ) صنايع (دستي، روستايي، خانگي و کارگاهي) خدمات (عمومي، حمل و نقل و ...) ، دادوستد و پيله وري و...

تحقیق كشاورزي واقتصاد روستايي

تحقیق كشاورزي واقتصاد روستايي

تحقیق كشاورزي واقتصاد روستايي

حجم:2462KB | بازدید :1563

فایل ورد قابل ویرایش توضیحی مختصر از متن فایل  : اقتصاد روستايي اقتصاد روستايي شاخه اي از اقتصاد است که با اقتصاد کشاورزي وابستگي متقابل دارد و در کليت ، خود جزئي از اقتصاد ملي است. هر گونه تغييري در اقتصاد ملي باعث تغيير در اقتصاد روستايي خواهد شد. اقتصاد روستايي با...

دانلود مقاله کامل الگوريتم هاي مسير يابي

دانلود مقاله کامل الگوريتم هاي مسير يابي

دانلود مقاله کامل الگوريتم هاي مسير يابي

حجم:2131KB | بازدید :1415

فایل ورد قابل ویرایش 142 صفحه توضیحی مختصر از متن فایل  : مقدمه الگوريتمهاي مسيريابي در هريك از سه قرم گذشته فناوري خاصي رونق داشته باشد قرن هجدهم زمان توسعه سيستم هاي مكانيكي بزرگ به همراه  انقلاب صنعتي بود. قرن نوزدهم عصر موتور بخار بود. قرن بيستم زمان جمع آو...

مقاله گرم کردن آب با نیروی خورشیدی

مقاله گرم کردن آب با نیروی خورشیدی

مقاله گرم کردن آب با نیروی خورشیدی

حجم:959KB | بازدید :1302

تقريباً همه ي ما در زندگي روزمره به آب گرم شده توسط انرژي خورشيدي بر خورده ايم. تا به حال چند بار شيلنگ آب را باز كرده ايد و با آب بسيار داغ درون آن مواجه شده ايد؟ خورشيد بدون توجه به تمـايل شـما آب درون شيـلنگ را گـرم مي كند. سيستم هاي گرمكن آب خورشيدي غير فعال از قديمي ترين و...